Search
Close this search box.
Lauter actividades extraescolares deportivas

Storytelling

El Storytelling o narració de contes (entesa aquesta en un sentit ampli que abasta també els poemes o rhyme, cançons i fins i tot alguns jocs), capta l’atenció dels xiquets i les xiquetes des del principi. No s’entén com la...

Activitat extraescolar "Storytelling": En què consisteix?

El Storytelling o narració de contes (entesa aquesta en un sentit ampli que abasta també els poemes o rhyme, cançons i fins i tot alguns jocs), capta l’atenció dels xiquets i les xiquetes des del principi.

No s’entén com la mera lectura d’un text narratiu, sinó que s’acompanya d’entonació, diferents veus per a diferents personatges, pauses, dramàtiques i suports visuals (dibuixos i/o marionetes, ninots…). D’aquesta manera els xiquets i les xiquetes són capaces de relacionar conceptes en anglés, entendre el missatge que es vol transmetre i aprendre la pronunciació i el significat de paraules noves.

Però no són només les competències lingüístiques les que es desenvolupen gràcies al Storytelling (o lectura de contes), sinó que alguns contes generen un clima de complicitat a l’aula, difícil de mesurar en termes d’avaluació sumativa.

D’igual manera, l’ús de la poesia en l’ensenyament d’idiomes facilita l’adquisició del llenguatge. Com es pregunten Holmes i Multen “Qui de nosaltres no pot recitar un poema curt o cançó infantil aprenent fa molt temps?” Ells mateix contesten a aqueixa pregunta. En primer lloc, “la poesia es queda amb nosaltres perquè ressona en els nostres cors i ments” i en segon lloc “els poemes sovint s’adhereixen a patrons predictibles de ritme i rima, són plaents i fàcils de recordar” VL Holme i MR Mountan, (2001).

Finalment, sempre que ensenyem un idioma hem de transmetre amb ell les expressions culturals, costums, maneres d’entendre la vida, etc, associades al país o països on es parla aqueix idioma. I el *Storytelling així com les Nursery Rymes són indubtablement, una de les manifestacions més genuïnament britàniques que podem trobar en la criança de tots els xiquets i xiquetes del món engonals-parlant.

L’utilitzar-les, per tant, en l’aprenentatge de l’anglés com a llengua extraguera, ens porta a la consecució de diversos dels objectius del nostre ensenyament. Els alumnes i les alumnes aprenen vocabulari, milloren fluïdesa i pronunciació, augmenten la seua motivació i, alhora els estem inculcant una part importantíssima de la cultura angloparlant.

Storytelling: A qui va dirigida?

Aquesta activitat va dirigida a alumnes de primària d’edats compreses entre els 3 i 5 anys. Si el nombre de xiquets inscrits així ho determinara, es formaran grups per nivells.

INFORMACIÓ BÀSICA DE PROTECCIÓ DE DADES (fes clic per a consultar el text complet)

En compliment del deure d'informar els interessats de les circumstàncies i condicions del tractament de les seues dades i dels drets que li assisteixen, posem a la seua disposició la següent informació.

Responsable del tractament: Lauter Gestio, S.L.U. - CIF: B98857170 Dir. Postal: C/ Arbres, 5 – Pta. 2, 46680, Algemesi, Valencia

Finalitat: Gestionar la seua consulta/petició i donar una resposta a aquesta.

Legitimació: El seu consentiment.

Destinataris: Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en els quals existisca una obligació legal o comunicació necessària per a donar contestació a la seua consulta.

Drets: Pot exercir els seus Drets a accedir, rectificar, oposar-se, limitar, portar i suprimir les dades davant el responsable del tractament; a més d'acudir a l'autoritat de control competent (AEPD).

Informació Addicional: Pot consultar la informació addicional sobre el tractament de les seues dades personals ací.