Search
Close this search box.
Lauter actividades extraescolares deportivas

Escratx

Escratx és un nou entorn de programació visual i multimèdia. Està pensat i dissenyat per a ser usat pels xiquets i les xiquetes i els permet crear els seus propis videojocs, històries animades i art interactiu. Escratx utilitza la metàfora...

Activitat extraescolar "Escratx": En què consisteix?

Escratx és un nou entorn de programació visual i multimèdia. Està pensat i dissenyat per a ser usat pels xiquets i les xiquetes i els permet crear els seus propis videojocs, històries animades i art interactiu. Escratx utilitza la metàfora de “peces encaixables” igual que ho fa LLEC, per a animar objectes que es troben en la pantalla, amb un ús molt senzill i intuïtiu.

Escratx s’utilitza des d’un “entorn de desenvolupament” que mostra d’un sol colp de vista tots els elements necessaris; escenaris, objectes i elements del llenguatge. Permet tindre tants escenaris i objectes com es desitge, utilitzant aquells que ja estan disponibles amb la instal·lació estàndard de l’eina, o bé creant altres nous. Aquest és un factor motivacional més a l’hora de treballar amb l’alumnat des d’edats primerenques.

Treballar amb Escratx ajuda a comprendre fàcilment conceptes matemàtics i informàtics que estan molt ben integrats en el programa, com són:

  • Processos interactius 8bucles9.
  • Criteris condicionals (si, llavors, si-no…)
  • Coordenades en un pla.
  • Variables.
  • Etc…

Aquests conceptes s’aprenen dins d’un context significatiu i motivador.

Amb Escratx els alumnes i les alumnes treballen en el seu propi projecte, d’aquesta manera aprenen sobre el procés de disseny. Partint d’una idea han de crear el prototip funcional, és a dir, un model i experimentar les solucions que consideren necessàries per a aconseguir un producte final. Quan aquestes idees no funcionen hauran de tornar cap endarrere i corregir. Es crea una espiral contínua: partint d’una idea es crea un projecte, que dona lloc a noves idees, que generen nous projectes, i així indefinidament.

Escratx: A qui va dirigida?

Aquesta activitat va dirigida a alumnes d’infantil i primària d’edats compreses entre els 6 i 12 anys. Si el nombre de xiquets inscrits així ho determinara, es formaran grups per categories.

INFORMACIÓ BÀSICA DE PROTECCIÓ DE DADES (fes clic per a consultar el text complet)

En compliment del deure d'informar els interessats de les circumstàncies i condicions del tractament de les seues dades i dels drets que li assisteixen, posem a la seua disposició la següent informació.

Responsable del tractament: Lauter Gestio, S.L.U. - CIF: B98857170 Dir. Postal: C/ Arbres, 5 – Pta. 2, 46680, Algemesi, Valencia

Finalitat: Gestionar la seua consulta/petició i donar una resposta a aquesta.

Legitimació: El seu consentiment.

Destinataris: Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en els quals existisca una obligació legal o comunicació necessària per a donar contestació a la seua consulta.

Drets: Pot exercir els seus Drets a accedir, rectificar, oposar-se, limitar, portar i suprimir les dades davant el responsable del tractament; a més d'acudir a l'autoritat de control competent (AEPD).

Informació Addicional: Pot consultar la informació addicional sobre el tractament de les seues dades personals ací.